Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 3.7.17

Muokattu 21.1.18

Enaxium vatsan tasapainoon

Turvottaako tai närästääkö syönnin jälkeen? Pöriseekö suolistossa? Tuliko taas jälleen kerran syötyä liian paljon? Enkä liian rasvaisia ruokia? 

Tärkeä tekijä vatsan toiminnassa on vatsahappojen ja entsyymien tasapaino, jotta ruoka pilkkoutuu oikein. Olisiko aika korjata alkysyy vatsan ja suoliston huonoon toimivuuteen?

Syöt ravinnerikasta ruokaa sekä paljon vitamiineja ja hivenaineita, mutta elimistösi ei ehkä saakaan niitä kuin murto-osan käyttöönsä. Näin käy mm. silloin, kun vatsahapot ovat huvenneet esim. runsaiden tulehduskipulääkkeiden sekä liiallisten vatsahapposalpaajien syönnistä, tai stressistä ja iän myötä suolahapon tuotanto heikkenee. Vitamiinien ja ravinteiden imeytyvyys hapottoman vatsan johdosta voi olla todella heikkoa. Suolistoon meneekin huonosti pilkoutunutta ruokaa, aiheuttaen huonoja happoja, jotka saattavat aiheuttaa närästystä. Vatsahappo- ja entsyymitasapaino pitää olla aina kunnossa. Vatsahapon tehtävä mm. tappaa haitallisia bakteereja, kuten helikobakteerit ja sieniä. Vatsahappo estää myös asetaldehydin haitalliselta vaikutukselta. Vatsahapon tehtävä on ravistella B 12 vitamiini ruoasta, sekä muita vitamiineja.  Vatsahappo on yksi tärkeimmistä ruoansulatukseen vaikuttavia tekijöitä. Hyvinvointimme perusta on toimiva vatsa! Katso lisää ruokavalio-ja terveysvideot

Usein sekoitamme närästyksen liikahappoisuuteen. Useiden tutkimuksien mukaan reilusti yli puolessa närästystapauksissa aiheuttajana on ollutkin vatsan  matalahappoisuus,  eli hapottomuus.

Mistä tietää onko happoja liian paljon vai liian vähän?

Yksinkertainen, turvallinen ja helppo vatsan happotesti:

 • Sekoitetaan lasilliseen vettå 1 tl ruokasoodaa.
 • Juodaan tyhjään vatsaan.
 • Jos vatsahappoja on riittävästi, tulisi 5-10 minuutin kuluessa esiintyä röyhtäilyä ja vatsassa kuplimista. Röyhtäilyn ja kuplimisen saa loppumaan syömällä esim. palan leipää.
 • Mikäli röyhtäilyä ja kaasunmuodostusta ei tule, se kertoo vatsan hapottomuudesta.

Enaxium
Huikean hyvä tuote vatsan happojen tasapainotukseen ja matalahappoisuuteen on Qmedin Enaxium. Siitä löytyy kaikki työkalut vatsan toimintaan ja ruokailun jälkeiseen turvotukseen. Nopea apu ja erinomainen tuote rasvaisten grilliruokien ja juhlapäivien runsaan syömisen jälkeiseen ruoansulatukseen sekä parempaan oloon! Vatsan PH-arvo pitää olla alle 3 mielellään 2.

Miten Enaxium toimii?

Suolahappo sulattaa syötyä ravintoa ja 10 eri entsyymiä pilkkovat syödyn ravinnon rasvat rasvahapoiksi, proteiinit aminohapoiksi ja tärkkelyksen erilaisiksi sokereiksi. Suoliston herkät bakteerit kykenevät näin siirtämään ravintoaineet suolistosta verenkiertoon ja edelleen solujesi käyttöön.

Millaisia huomioita on havaittu?

Ruokailun jälkeinen turvotus vatsasta on kadonnut. Suoliston kunto on korjaantunut. Ravintoaineet, kuten B12 vitamiinin imeytyminen on tehostunut. Olotila on kevyt ja ihana.

Vaikuttavat aineet:
Suolahappo (Betaiinihyrdrokloridi)  150mg
Pankreatiini  100mg
Amylaasi  50mg
Proteaasi  50mg
Laktaasi (Appergillusoryzae 5.000 FCC)  50mg
Papaiini  25mg
Bromelaiini (600GDU/g)  25mg
Pepsiini  25mg
Piparminttuöljy  25 mg
Härän sappi  15mg
Lipaasi 10mg
Sellulaasi   5mg

Käyttöohje:

1 kapseli päivässä 1-2 kertaa juuri ennen ruokailua. Valmistetta ei tule käyttää tulehduksellisten suolistosairauksien yhteydessä ilman hoitavan terveydenhuollon ammattilaisen suostumusta.

ENAXIUM  60kpl/pkt hinta 49 euroa. Postitus 3 euroa kotimaassa. Tilaa sivun alla olevalla lomakkeella. 

Halutessasi kysyä lisää tai yksilöllistä neuvontaa ota yhteyttä sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.  Laita yhteystietosi, soitan sinulle!

Enaxium pkt 60kpl hinta 49 euroa. Postitus 3 euroa kotimaassa. 

Entsyymien tehtävä on pilkkoa ruoka ravintoaineiksi.

 • Pepsiini: Pilkkoo proteiineja aminohapoiksi ja peptideiksi (pieniä aminohappoja)
 • Lipaasi: Haiman entsyymi. Vaikuttaa ohutsuolessa, jossa pilkkoo rasvoja ja synnyttää rasvahappoja.
 • Pankreatiini: Haiman ruoansulatusentsyymi pilkkoo sokereita.
 • Proteaasi: Mahanesteen oma entsyymi, joka pilkkoo proteiineja. Esim.kananmunan valkuaisaineet aminohapoiksi.
 • Amylaasi: Haiman tuottama entsyymi, joka pilkkoo ohutsuolessa tärkkelystä (turvotus). Amylaasia tuotetaan myös suussa.
 • Bromelaiini: Ananasentsyymi, lisää ruoansulatusta ja on anti-inflammatorinen ( vähentää tulehdusta vatsan ja suoliston limakalvoilla)
 • Papaiini: Pilkkoo valkuaista tehostaa haiman ruoansulatusentsyymien toimintaa.
 • Häränsappi: Pilkkoo rasvoja rasvahapoiksi.
 • Sellulaasi: Pilkkoo hiilihydraatteja esim.marjojen, hedelmien ja vihannesten solukalvoja.
 • Laktaasi: Pilkkoo maitosokeria.
 • Piparminttuöljy: Helpottaa ruoansulatusta lisäämällä sapen nesteiden eritystä. Lisäksi sen tiedetään helpottavan kouristelua rentouttamalla suolen seinämän lihaksistoa.

 

Copyright © 2021. All Rights Reserved.