Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 25.7.17

Muokattu 12.11.17

Terveysvaikutteinen Camelinaöljy

Camelinaöljy on Camelina Sativan (ruistankio, kitupellava) siemenistä kylmäpuristettua öljyä. Omega-3 pitoinen funktionaalinen terveysvaikutteinen kasviöljy on 100% kotimaassa viljelty ja kasvitilalla kylmäpuristettua.

Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta ja siten vaikuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. Arvokkaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta Camelina-öljy on funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike.

Ravinnon tärkeimpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt. Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja.

Camelina-öljy sopii kaikenlaiseen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Öljy sopii myös leivontaan.

Camelina-öljy on 100% kotimaisesta siemenestä puristettu öljy

Meidän perheessä se on monikäyttöinen ruokaöljy. Laitamme aamupuuron sekaan ja käytämme paistamiseen, koska öljy kestää hyvin kuumentamista.  Erittäin hienon makuinen salaatinkastikkeena mantelisen aromin vuoksi. Soveltuu leivontaan ja kaikkeen ruoan laittoon. Omega-3 pitoisuuden vuoksi terveysvaikutteinen, juuri omega-6 ja omega-3 rasvahappotasapainoa ylläpitämään.  💚  LUE RASVAHAPOISTA TÄSTÄ. Camelinaöljy auttaa alentamaan LDL-kolesterolia. Kala-allergisille se on hyvä vaihtoehto saada tärkeitä omega-3 rasvahappoja.

Kotitekoinen kolesterolia alentava levite leivälleOlemme niin tykästyneet Camelina- ja muista öljyistä sekä voista itse tehtyyn levitteeseen, niin maun, kuin ennen kaikkea terveysvaikutusten vuoksi.    Katso levitteen teko-ohje.

 

Copyright © 2020. All Rights Reserved.