Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 22.7.17

Muokattu 12.11.17

Lämmin kesäkurpitsa-kasvissalaatti

Vegaaninen ja täyttävä kesäpäivän ruoaksi!

Pienempinä annoksina sopii hyvin alkusalaatiksi.

Nopea tehdä!



Valmistusaineet, 2 annosta:

  • 350 g kesäkurpitsaa
  • 1 pieni sipuli
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 100g pakasteherneitä
  • 100g pakastemaissia
  • 1 rkl kuorittua hampunsiemenen rouhetta
  • 15 tuoretta basilikan lehteä
  • 2 rkl camelinaöljyä
  • 1 tl hienonnettua merisuolaa
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Alkuvalmistelut:

  • Suikaloi kesäkurpitsa raastimella tai juustohöylällä.
  • Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi.
  • Puolita tomaatit.
  • Silppua basilikalehdet saksilla

Valmistus:

  • Kuumenna 1 rkl camelinaöljy isolla pannulla.
  • Kuullota sipulirenkaat kullankeltaisiksi.
  • Lisää kesäkurpitsasuikaleet 4-5 min sekoitellen, mausta sitruunalla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Annostele valmiiksi lautasille.
  • Lisää pannuun 1 rkl camelinaöljyä, pakasteherneet ja maissi, kuumenna 2-3 min ja lisää tomaatin puolikkaat sekä rouhitut hampunsiemenet, anna kuumentua vielä 1-2 min sekoitellen.
  • Lisää pikkusen mustapippuria ja silputut basilikat.
  • Ota seos ja annostele kesäkurpitsa-annosten päälle.

Valmis tarjottavaksi heti!

Copyright © 2019. All Rights Reserved.