Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 26.8.17

Muokattu 27.8.17

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri; on hyvää ilman levitettäkin! 

Gluteeniton

Annoksesta tulee valinnan mukaan:

  • 1 pellillinen paksumpaa tai
  • 2 pellillistä ohuempaa näkkäriä. Kuvassa ohuempia!

Valmistusaineet:

  • 2 dl maissijauhoja
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä; hyvä proteiinin lähde
  • ½ dl pellavansiemeniä; sisältää omega 3
  • ½ seesaminsiemeniä; hyvä kalsiumin lähde
  • ½ dl kurpitsansiemeniä; omega6 ja proteiinin lähde
  • 1 dl pähkinärouhetta; suositus saksanpähkinärouhetta, on huonoa LDL kolesterolia alentava vaikutus. Voi myös korvata mantelilla, kolesterolia ja verenpainetta alentava vaikutus.
  • 2 1/2 dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl öljyä; terveysvaikutus tulee Camelina- tai oliiviöljyllä tehtynä. Camelinaöljyllä tulee miedomman makuinen
  • 1 tl suolaa; terveysvaikutus tulee puhdistamattomasta merisuolasta, mukana mineraaleja ja kivennäisaineita.

Uunin lämpötila n. 175 astetta. Aika n.30 min paksumpi näkkäri ( 1 pellillinen)

Uunin lämpötila n. 175 astetta. Aika n.20 min ohuempi näkkäri ( 2 pellillistä)


Valmistus:

  1. Sekoita kaikki aineet sekaisin.
  2. Levitä uunipellille ohut tasainen kerros.
  3. Ole tarkkana kypsennyksen loppuvaiheessa, palaa helposti!
  4. Leikkaa veitsellä tai pizzaleikkurilla sopiviksi palasiksi jo ennen uuniin laittamista. Näkkäripalat on helppo taittaa jäähtyneenä.

Alkuperäinen ohje:

http://gluteenitonmuumimamma.fi/leivat/paras-gluteeniton-nakkileipa/

Copyright © 2019. All Rights Reserved.