Julkaistu 26.8.17
Muokattu 27.8.17
Siemennäkkäri

Siemennäkkäri; on hyvää ilman levitettäkin!
Gluteeniton
Annoksesta tulee valinnan mukaan:
- 1 pellillinen paksumpaa tai
- 2 pellillistä ohuempaa näkkäriä. Kuvassa ohuempia!
Valmistusaineet:
- 2 dl maissijauhoja
- ¾ dl auringonkukansiemeniä; hyvä proteiinin lähde
- ½ dl pellavansiemeniä; sisältää omega 3
- ½ seesaminsiemeniä; hyvä kalsiumin lähde
- ½ dl kurpitsansiemeniä; omega6 ja proteiinin lähde
- 1 dl pähkinärouhetta; suositus saksanpähkinärouhetta, on huonoa LDL kolesterolia alentava vaikutus. Voi myös korvata mantelilla, kolesterolia ja verenpainetta alentava vaikutus.
- 2 1/2 dl kiehuvaa vettä
- ½ dl öljyä; terveysvaikutus tulee Camelina- tai oliiviöljyllä tehtynä. Camelinaöljyllä tulee miedomman makuinen
- 1 tl suolaa; terveysvaikutus tulee puhdistamattomasta merisuolasta, mukana mineraaleja ja kivennäisaineita.
Uunin lämpötila n. 175 astetta. Aika n.30 min paksumpi näkkäri ( 1 pellillinen)
Uunin lämpötila n. 175 astetta. Aika n.20 min ohuempi näkkäri ( 2 pellillistä)
Valmistus:
- Sekoita kaikki aineet sekaisin.
- Levitä uunipellille ohut tasainen kerros.
- Ole tarkkana kypsennyksen loppuvaiheessa, palaa helposti!
- Leikkaa veitsellä tai pizzaleikkurilla sopiviksi palasiksi jo ennen uuniin laittamista. Näkkäripalat on helppo taittaa jäähtyneenä.
Alkuperäinen ohje:
http://gluteenitonmuumimamma.fi/leivat/paras-gluteeniton-nakkileipa/