Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 27.10.17

Muokattu 12.11.17

Minä ja migreeni osa 2

Minä ja Migreeni osa 1Mitä kuuluu päänsärylleni lokakuussa 2017?

Lyhyesti päänsärkytaustastani:

Noin kolmikymppisenä ja noin 25 vuotta sitten alkoi hormonaalinen migreeni. Se paheni vuosi vuodelta, kunnes viimeiset kolme vuotta ovat olleet joka toinen viikkoa särkyä ja joka toinen ei. Tulehduskipulääkettä on mennyt niin paljon että vatsa oirehtii ja kipuilee heti jos Buranaa tai muita tulehduskipulääkkeitä ottaa. Hormonaalinen migreeni hiljeni lähes kokonaan vaihdevuosien myötä mutta tilalle tuli uudenlainen yöllä herättävä päänsärky. Lähes joka yö, ollut jo runsaan vuoden päivät.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 25.10.17

Muokattu 12.11.17

Onko verenpaine- ja kolesteroliarvot koholla?

Hyvässä kunnossa oleva sydän jaksaa tehdä töitä ja pumpata verta päästä varpaisiin. Hyväkuntoisten verisuonten seinämät ovat joustavat eikä niihin ole kertynyt haitallista kolesterolia. Tällöin verenpaineet pysyvät hyvällä tasolla, eikä elimistössä muutenkaan ole hiljaista tulehdusta. Näin ollessa sinulla menee hyvin. 

Useimmilla kuitenkin tahtoo olla vähän verenpainetta tai kolesteroliarvot pikkusen koholla.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 10.7.17

Muokattu 27.10.17

Minä ja Migreeni osa 1

Kaksi ÄMMÄÄ, minä ja migreeni!

Yhteinen elämänkertamme tähän mennessä.

Myös yksi tärkeimmistä syistäni lähteä opiskelemaan ravitsemusta!

Pääsin elämässäni noin 30 vuotiaaksi, ettei päätä juurikaan särkenyt. Sitten se alkoi, yhden ison projektin päätyttyä; hillitön päänsärky. En pystynyt sängystä nousemaan. Jos yritin syödä, piti mennä oksentamaan. Melkein kuin olisin tehnyt kuolemaa. Aluksi niitä tuli harvakseltaan, onneksi. Huomasin, että stressin jälkeinen tila oli usein laukaiseva tekijä. Pian alkoivat hormonaaliset migreenit lasten syntymien jälkeen. Kuukautisten aikana toispuoleinen päänsärky muutaman päivän ajan aina kuukausittain. Noin mentiin pitkään, buranaa nassuun ja käytiin töissä.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 9.7.17

Muokattu 22.11.17

Lääkityksestä eroon

Diili: Lääkkeettömäksi

Meillä on puolisoni kanssa diili. Teemme hänestä lääkkeettömän miehen. Melkoisen lähellä jo ollaan, pientä hiomista vielä.

Aloitetaanpa alusta. Puolisollani Juhalla on selkä leikattu kahteen otteeseen, ensimmäinen välilevypullistuman 1984 ja toinen hermojuurikanavan ahtauman vuoksi 2008. Niistä jäivät hurjat hermosäryt jalkoihin. Hän pystyi yhtäjaksoisesti kävelemään muutama satametriä. Hänellä oli käytössä useiden kipu- ja särkylääkkeiden lisäksi myös verenpaine-, kolesteroli-, verenohennus- ja lihaksia rentouttavia lääkkeitä. Lääkkeitä meni melkein kourallinen päivässä. Lisäksi hän oli ylipainoinen. Olen siis syystäkin ollut huolissani hänen maksan voinnista. Toki isokokoinen mies on kestänyt lääkkeet hyvin, ainainen kipu ja särky vaan läsnä. Jo muutama vuosi sitten päätimme lähteä korjaamaan ruokavaliota, sillä saatiinkin painoa pudotettua, mutta lääkkeistä ei päästy eroon. Jotain muutakin piti vielä tehdä.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 5.7.17

Muokattu 21.5.18

Nivelrikon hoito

Nivelrikko, mitä se on?

Lyhyesti sanottuna; nivelen sisällä olevan tulehduksen aiheuttamaa nivelruston rappeumaa. 

Nivelrikkoa voi hoitaa, mutta tulosta ei voi odottaa heti. Nivelrikko ei tule hetkessä, eikä se myöskään voi hetkessä parantua. Hoito kestää viikkoja, kuukausia, tulosta tulee kyllä, kun noudattaa ohjeita ja ottaa ravinnelisät sekä muokkaa omaa ruokavaliota ja liikkuu. Mahtavia hoitotuloksia saatu ja tekonivelleikkausjonosta kuntouduttu. Katso videokirjastosta nivelrikko ja sen hoito. Tästä

Sivun alareunassa voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi, ensimmäisenä saat ruokavaliovinkit jotka ovat nivelrikon hoidossakin ehdottoman tärkeitä.

On tärkeää tarvittaessa käydä kuvauttamassa nivel ja saada lääkärin arvio tai mahdolliset asentovirhekorjaukset fysioterapeutilla.”

Nivelrikon hoidon onnistumisen 5. tärkeimmän lista.

Lue koko artikkeli

Julkaistu 28.6.17

Muokattu 11.8.17

Mistä sairaudet poksahtaa?

Funktionaalinen ravitsemus

Olen perehtynyt funktionaalisen lääketieteen ravinnetehosteisiin sekä funktionaalisen ravitsemuksen vaikutusta kansantauteihin ja tulehduspohjaisten sairauksien syntyyn. Terveydenhoitohenkilöt jotka sanovat että ruoasta saa kaiken tarvittavat ravinteet, on ihan höpö höpö juttua, tai kyllä ruoasta saisi jos söisimme oikein ja oikeita ruokia.

Lue koko artikkeli

Copyright © 2019. All Rights Reserved.