Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 9.7.17

Muokattu 24.1.21

Lääkityksestä eroon

Diili: Lääkkeettömäksi

Meillä on puolisoni kanssa diili. Teemme hänestä lääkkeettömän miehen. Melkoisen lähellä jo ollaan, pientä hiomista vielä.

Aloitetaanpa alusta. Puolisollani Juhalla on selkä leikattu kahteen otteeseen, ensimmäinen välilevypullistuman 1984 ja toinen hermojuurikanavan ahtauman vuoksi 2008. Niistä jäivät hurjat hermosäryt jalkoihin. Hän pystyi yhtäjaksoisesti kävelemään muutama satametriä. Hänellä oli käytössä useiden kipu- ja särkylääkkeiden lisäksi myös verenpaine-, kolesteroli-, verenohennus- ja lihaksia rentouttavia lääkkeitä. Lääkkeitä meni melkein kourallinen päivässä. Lisäksi hän oli ylipainoinen. Olen siis syystäkin ollut huolissani hänen maksan voinnista. Toki isokokoinen mies on kestänyt lääkkeet hyvin, ainainen kipu ja särky vaan läsnä. Jo muutama vuosi sitten päätimme lähteä korjaamaan ruokavaliota, sillä saatiinkin painoa pudotettua, mutta lääkkeistä ei päästy eroon. Jotain muutakin piti vielä tehdä.

Löysimme monen mutkan takaa Qmedin tuotteet, joiden myötä alkoi uusi elämä. Mitä tuotteita lähdettiin ottamaan?

Tärkeimpinä Seralgin puhdistamaan verisuonia ja poistamaan arpikudosta selän leikkauskohdista.

ProQD, D-vitamiini vastuskyvyn lisäämiseen.

ArthroQ antamaan nivelrustoille ruokaa.

Myös kalaöljy eli omega-3:a runsaasti, noin 3 g/pv.

Ruokavalio karkeasti ajatellen on vähähiilihydraattinen, sokeri jätetty minimiin, vehnäjauho- ja rypsiöljypitoisia ruokia mahdollisimman vähän. Suositaan vaaleita lihoja, kasviksia. Hyviä öljyjä, kuten Camelina-,oliivi-ja kalaöljyt otettu kovien rasvojen tilalle. Siinäpä se noin yksinkertaisesti kerrottuna.

Mitä on tapahtunut?

Lääkkeet on nyt purettu lähes kokonaan. Yksi riippuvuutta aiheuttava särkylääke on vielä, siitäkin purkuohjelma käynnissä. Lääkärin valvonnassa lääkitykset tietysti purettu. Satunnaisesti pitää vielä ottaa särkylääkettä. Kun tekee jotain poikkeuksellisen rankkaa, niin selän lihakset kipeytyvät herkästi. Mutta se menee muutamassa päivässä ohi. Olemme noudattaneet Antti Heikkilän ja Qmedin Bengt Kevinin ohjeita, funktionaalisen ravitsemuksen pääperiaatteita sekä käyttäneet funktionaalisen lääketieteen mukaisia ravinnelisiä. Toimii! Tuloksia ei tule nopeasti, mutta mikäs kiire melkein valmiissa maailmassa. Meillä tulos tuli 9 kk:ssa, toki oli paljon korjattavaakin.

Lääkärit antoivat tulevaisuuden ennusteen
Verenpainelääkitys aloitettiin 15 vuotta sitten, jolloin lääkäri sanoi, että se on loppuelämän lääkitys, samoin kolesterolilääkitys. Nyt ne on purettu tarpeettomina, verenpainelääkityskin. Se on jo jonkun aikaa laskenut painetta liian alas, joka on suorastaan vaarallinen pyörtymisvaaran vuoksi. Samoin ortopedi sanoi aikoinaan, että selkäsärylle ei ole enää mitään tehtävissä, syöt särkylääkkeitä loppuelämäsi, koita pärjätä.

9 kk meni siihen, että saatiin lääkkeet purettua ja olemme niin sanotusti lähes tavoitteessa. Olen niin onnellinen, me onnistuimme. Juhan painoindeksi oli aloittaessa 34,50 ja on nyt laskenut 26,3. Sitä on pikkusen vielä tavoitteena pudottaa 25:n tienoille. Painonhallinta tästä eteenpäin ei ole mikään konsti kun ruokavalio on elämäntapamme. Paino pysyy hallinnassa, herkuttelupäiviä saa olla kunhan niitä ei ole joka päivä. Emme siis juhlissa rajoita syömistä. Sillä ei ole merkitystä, mitä syöt joskus ja jouluna, vaan sillä mitä syöt normiarkena. Nykyiset kävelylenkit ovat useiden kilometrien mittaisia ja kunto nousee kohisten. Eikä särkyjä ole!

Ruokavaliolla on niin hurjan iso merkitys. Sinäkin onnistut kun lähdet pienin askelein kohti omia tavoitteita”

Copyright © 2021. All Rights Reserved.