Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 10.7.17

Muokattu 27.10.17

Minä ja Migreeni osa 1

Kaksi ÄMMÄÄ, minä ja migreeni!

Yhteinen elämänkertamme tähän mennessä.

Myös yksi tärkeimmistä syistäni lähteä opiskelemaan ravitsemusta!

Pääsin elämässäni noin 30 vuotiaaksi, ettei päätä juurikaan särkenyt. Sitten se alkoi, yhden ison projektin päätyttyä; hillitön päänsärky. En pystynyt sängystä nousemaan. Jos yritin syödä, piti mennä oksentamaan. Melkein kuin olisin tehnyt kuolemaa. Aluksi niitä tuli harvakseltaan, onneksi. Huomasin, että stressin jälkeinen tila oli usein laukaiseva tekijä. Pian alkoivat hormonaaliset migreenit lasten syntymien jälkeen. Kuukautisten aikana toispuoleinen päänsärky muutaman päivän ajan aina kuukausittain. Noin mentiin pitkään, buranaa nassuun ja käytiin töissä.

Kunnes alkoi oikea rumba, päänsärky tuli kaksi kertaa kuussa, kahden viikon välein. Elin pitkään viikkosärkyä; viikko väliä ja viikko särkyä. Kuulostaako tutulta? Buranaa meni täyttä päiväannosta. Vaihtoehtoina oli ottaa Buranaa tai pää vessan pyttyyn ja oksentamaan. Buranalla sain kipua taltutettua ja lääkärit sanoivat ettei oteta muita lääkkeitä käyttöön kun kerran sillä pärjää.

Pärjäsinhän minä – kunnes vatsa alkoi oireilla todenteolla. Vähänkään mausteiset ruoat polttivat vatsaani, maitotuotteet eivät enää sopineet ja buranaa ottaessa tuli pahoinvointia. Jotain oli asialle tehtävä. En ollut enää varma siitäkään, mistä päänsärky johtui. Oliko se jo lääkepäänsärkyä vai mitä?

Olimme jo puolisoni kanssa aloittaneet elämäntaparemontin ruokavaliossa. Ajatuksena pudottaa painoa. Siinä onnistuimmekin varsin hyvin. Pääsääntöisesti peruna, riisi ja pasta jätettiin pois ja leivän syöntiä rajoitettiin. Ja herkkuttelupäiviä ainoastaan yksi viikossa. Vaaleat leivonnaiset pois ja sokerikin minimiin. Tämä ruokavalio ei kuitenkaan vienyt minun päänsärkyjäni kuin ehkä terävimmän kärjen. Jotain piti tehdä lisää. Kunnes!!!

Yksi ystäväni pyysi minua kuuntelemaan funktionaalisen puolen ravinnelisistä, hoidoista ja vaikutuksista. Iso kiitos siitä hänelle! Siellä tulikin aika annos tietoa. Hormonaalinen päänsärky lähti todella nopeasti Qmedin FemiQ valmistella, joka stimuloi hormonituotantoa. Se toimi minulla loistavasti! Vatsan tasapainotus kesti n. 3 kk:tta, Qmedin Enaxiumilla sain vatsan kuntoon. Nyt toivon, että burana ei ole ehtinyt jättää pysyviä vaurioita suolistooni. Tänä päivänä voin jo juoda luomumaitoa ilman ongelmaa, mutta ruisleipä edelleen turvottaa.

Hormoonimigreenit loppuivat, mutta tilalle tuli joku käsittämätön yöllä alkava päänsärky, lähes kellon tarkasti heräsin melkein joka yö noin neljältä päänsärkyyn. Sen yön unet olivat sitten siinä. Siitä lähti ankara tuotekokeilujen sarja. Tulosta tule hitaasti kun pitää kokeilla ja odottaa mitä se vaikuttaa. PÄÄTIN: En halua lisää lääketehtaiden lääkkeitä, jos ei ole aivan pakko ja minun täytyy löytää tietoa luonnonmukaisista hoitomuodoista sekä ravitsemuksesta. Lupasin sen vatsalleni! Sen jälkeen alkoi opiskelu, mikä vitamiini vaikuttaa mihinkin. Siitä alkoi minulla uusi ajanjakso.

Nyt tänä päivänä olen lähes särytön ja mikä tärkeintä, ilman lääkkeitä. Mikä sitten lopulta minulle auttoi:

  • Vähähiilihydraattinen ruokavalio.
  • Runsaasti D3-vitamiinia.
  • Omega-3 kalaöljyä.
  • Hyviä öljyjä, kuten camelinaöljy,

Alussa oli erilaisia kokeiluja; seleeniä, magnesiumia, K2-vitamiini, sinkkiä.yms. Siitä alkoi uusi aika, jossa vähemmän ja vähemmän päänsärkyjä. Lisäsin myös niskan ja selän jumppaa sekä venyttelyjä. Nykyään nukkuessani minulla kaksi matalaa tyynyä päällekkäin. Kylkiasennossa nukkuessa molemmat ja selällään ollessa vain toinen. Olen oppinut unissani muuntamaan tyynyt, koska se on paras vaihtoehto. Kokeiluja eriversioista on paljon, no päälläni seisoen en ole yrittänyt nukkua.

Mitä kuluu tänään? Kiitos kysymästä, kuuluu oikein hyvää. Painoindeksi laskenut 27:stä, 22 :teen. Veriarvot testattiin, kaikki muut olivat loistavat paitsi D-vitamiinitaso minusta vielä alhainen. Se oli 84 nmol/l. Ruokavalio jatkuu vähähiilihydraattisena. Paljon itse tehtyä ruokaa ja paljon hyviä rasvoja, todella vähän sokeria. Leipänä pääsääntöisesti 100% kauraleipä (en kieltäydy juhlissa mistään ruoasta, juhlapäivät ovat aina erikseen). Ravinnelisistä tänään menee päivittäin:

  • D-vitamiini – yksi Qmedin ProQD ja yksi Arctic Sun D3. Yhteensä 150 mcg, koska kohotan D3-vitamiinitasoani saaden siten vastustuskykyni paremmaksi. Kun taso paranee, niin vähennän sitten D3:a.
  • Alkalisoivaa Greens- viherjuomaa.
  • Omega-3 kalaöljyä.
  • Nyt uutena TrueNordicin monivitamiini naisille VITA WOMEN, jossa kattavasti kaikki B ryhmän vitamiinit, sekä C, A ja E vit, kalsium, magnesium, sinkki, seleeni, kupari, mangaani, kromi. Tästä valmisteesta saa kaikki helpommin kuin, että ottaisi 20:stä eri purkista. Näin tulee vielä paljon edullisemmaksikin. Suosittelen kokeilemaan. Miehille löytyy vastaava VITA MEN, jota puolisoni syö.

Yhteensä minun kaikki lisäravinteet maksavat pikkusen alle satasen kuussa. Mitä minä saan tällä sijoituksella? En tarvitse lääkkeitä kun ei ole päänsärkyjä, eikä muitakaan sairauksia, ei aivosumua, eikä tokkuraista oloa, vaan energinen ja virkeä olo hyvin nukutun yön jälkeen. Eikä ole edes tarvetta mennä päivällä päikkäreille. En ole saanut flunssaa vaikka ympärillä pärskitään. Nyt näyttää vuosien jälkeen lupaavalta, mutta olen sen eteen tehnyt kokeilujakin.

Voi kunpa joku olisi minulle sanonut vaikka 10 vuotta sitten, että buranalle on vaihtoehto. Jos sinä ajattelet samoin, niin nyt kerron sinulle. Yhdessä voimme miettiä sinulle hyvää ratkaisua. Olemme yksilöitä, se mikä toimii minulla ei toimi välttämättä sinulla, mutta kokeilemalla ja annosmääriä hakemalla, löydämme varmasti hyvän yhdistelmän. Hyviä tuotteita kyllä löytyy. Uskon kuitenkin siihen että hyvällä lisäaineettomalla ruoalla, ja hyvällä ravitsemuksella saadaan ihmeitä aikaan!

Terveempää tulevaisuutta toivotan kaikille lukijoilleni ja kiitos kun jaksoit lukea juttuni loppuun saakka! Merja

 

Copyright © 2021. All Rights Reserved.