Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 5.7.17

Muokattu 21.5.18

Nivelrikon hoito

Nivelrikko, mitä se on?

Lyhyesti sanottuna; nivelen sisällä olevan tulehduksen aiheuttamaa nivelruston rappeumaa. 

Nivelrikkoa voi hoitaa, mutta tulosta ei voi odottaa heti. Nivelrikko ei tule hetkessä, eikä se myöskään voi hetkessä parantua. Hoito kestää viikkoja, kuukausia, tulosta tulee kyllä, kun noudattaa ohjeita ja ottaa ravinnelisät sekä muokkaa omaa ruokavaliota ja liikkuu. Mahtavia hoitotuloksia saatu ja tekonivelleikkausjonosta kuntouduttu. Katso videokirjastosta nivelrikko ja sen hoito. Tästä

Sivun alareunassa voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi, ensimmäisenä saat ruokavaliovinkit jotka ovat nivelrikon hoidossakin ehdottoman tärkeitä.

On tärkeää tarvittaessa käydä kuvauttamassa nivel ja saada lääkärin arvio tai mahdolliset asentovirhekorjaukset fysioterapeutilla.”

Nivelrikon hoidon onnistumisen 5. tärkeimmän lista.

  1. Tulehdus pitää sammuttaa nivelessä, HETI!!! Miten se tehdään? Ravinnelisät Qmedin Seralgiin; alussa ehkä tarvitaan 1-2 kapselia päivässä. Omega-3 kalaöljy; vähintään 3 g päivässä. D3-vitamiini vastustuskyvyn parantamiseksi (mielellään Qmedin ProQD, koska mukana D3, 100 µg ja  Q10, 50 mg sekä hiussuonistoa avaava rannikkomännyn kuoriuute 50mg). Uusimpien Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan Camelina-öljy yhdistettynä loheen, saadaan suotuisia vaikutuksia niveliin sekä kolesteroliarvoihin. Hoidon alussa tarvittaessa myös tulehduskipulääkettä, esim buranaa, jotta saadaan mahdollisimman nopeasti tulehdus vähenemään.
  2. Mukaan hoito-ohjelmaan otetaan viikon sisällä nivelrustoa korjaavaa ravinnetta, Qmedin ArthroQ, sisältää kollageeniä, mangaania sekä C-vitamiinia. Edelleen ykköskohdassa olevat tuotteet päivittäin. Yhdessä toimiva ratkaisu Qmedin Nivelpaketti, kolme tuotetta. Tilatessasi verkkokaupasta käytä 5 %:n alennusmahdollisuus kirjautumalla kanta-asiakkaaksi. (Kysy minulta suoraan ostohintoja)
  3. Ruokavaliokorjaus: Sokeri mahdollisimman minimiin (sokeri on pahin) huomaa myös piilosokerit, gluteeni, eli vehnäjauhopitoiset ruoat pois. Ne ovat nivelelle myrkkyä. Hyviä rasvoja tilalle, esim. kalaöljy, Camelinaöljy, oliiviöljy, kookosöljy, voi ja avocadoöljy. Suosi rasvaisia kaloja ruokavaliossasi. Muista nivelkuntoutuksessa; omega-3 kalaöljy ja hyvät muut kylmäpuristetut öljyt ovat ensiarvoisen tärkeä.
  4. Riittävä veden juonti: Vähintään 1,5-2 litraa päivässä, enemmänkin jos hikoilet paljon tai on lämmintä. Kesällä vielä runsaammin.
  5. Liikunta: ”Liike on lääke”, et voi odottaa tulosta sohvalla makaamalla. Niveleen pitää tehdä pumppausliikettä, pitää saada aikaan aineenvaihdunta niveleen. Jos nivel on niin kipeä ettei kestä astua päälle, voi vaikka maata sohvalla ja polkea ilmassa tai suositeltavaa on käyttää kuntopyörää, tai uintia. Niveltä saa rasittaa tuntemuksen mukaan, ei liian rajua. Kävely metsässä pehmeässä maastossa on parempi kuin kovalla asfaltilla.

Maltti on valttia, pientä paranemista voi tuntea jo muutamassa viikossa, mutta varsinaista tulosta tulee vasta kuukausien ja vuosien hoidon jälkeen. Mutta huikeita tuloksia on tullut näillä ohjeilla, ja monet päässeet tekonivelleikkausjonosta pois.

Usein kuulen kysymyksen, no miksi lääkärit eivät sitten opasta tätä keinoa? Siksi koska tämä on terveydenhoitoa ja me annamme työkalut/ravinteet jotta elimistö itse korjaa itseään. Toiseksi yllä olevat tuotteet eivät ole lääkärin määrämiä lääkkeitä, vaan nämä on ruokaa/ravinteita/vitamiineja. Lääkärit eivät kirjoita reseptejä ravinteista eikä ruoasta. Lääketehtailla ei ole parantavaa lääkettä nivelrikkoon mutta luonnolla ja luonnosta saatavilla tuotteilla on!!!!

Copyright © 2021. All Rights Reserved.