Hyvinvointineuvoja

Hyvinvointisi parhaaksi

Julkaistu 25.10.17

Muokattu 12.11.17

Onko verenpaine- ja kolesteroliarvot koholla?

Hyvässä kunnossa oleva sydän jaksaa tehdä töitä ja pumpata verta päästä varpaisiin. Hyväkuntoisten verisuonten seinämät ovat joustavat eikä niihin ole kertynyt haitallista kolesterolia. Tällöin verenpaineet pysyvät hyvällä tasolla, eikä elimistössä muutenkaan ole hiljaista tulehdusta. Näin ollessa sinulla menee hyvin. 

Useimmilla kuitenkin tahtoo olla vähän verenpainetta tai kolesteroliarvot pikkusen koholla. Kun viimeksi otettiin verikoe, oliko CRP tai lasko pikkusen koholla mutta kuitenkin viitearvoissa? Lasko eli senkka kertoo pidemmän aikavälin tulehdusarvot, sen viitearvo on 0-20 tai 30 riippuen vähän laboratoriosta. Laskon ollessa esimerkiksi 8, 15, tai jopa 20, se tarkoittaa että silloin elimistössä on hiljainen tulehdus. Se on koko elimistön tila, jolloin ei välttämättä ole yhtä yksittäistä tulehdusta esim. keuhkoputkissa, johon annetaan antibioottilääkitys. Hiljainen tulehdus on tila, jolloin tulehdusarvot ovat viitteissä ja nykylääketieteen ohjeiden mukaan asialle ei tarvitse tehdä mitään. Vai pitäisikö kuitenkin?

Hiljainen tulehdus on kuitenkin vaiva, joka pidemmällä aikavälillä mahdollisesti aiheuttaa vakavampia sairauksia. Kaikkien sairauksien syntyyn tarvitaan ensin tulehdus. Jos elimistössämme ei ole tulehduksia, meille ei tule sairauksia. On järkevämpää ennakoida ja hoitaa hiljainen tulehdus pois kevyillä keinoilla kuin odottaa mahdollisesti hankalamman ja järeimmin keinoin hoidettavan sairauden iskevän. Eikö olekin? Hiljaisen tulehduksen aiheuttamia sairauksia voivat tutkimusten mukaan olla mm. verenpainetauti tai korkea kolesteroli, nivelrikot, vakavimmista sydänsairauksista puhumattakaan ja muita kansansairauksia, kuten kakkostyypin diabetes.

Huolestuttavaa on, että tämä koskee jo yhä nuorempia. Useilla alle kaksikymppisillä nuorilla on havaittu jo kohonnut verenpaine tai kolesteroli. Hiljainen tulehdus tekee jo silloin myyrän työtään ja aiheuttaa mm. väsymystä, levottomuutta, masennusta ja keskittymiskyvyttömyyttä.

Syitä on useita, ruokavalio on ensimmäinen asia, jota on syytä tarkastella. Ruokavalion korjaus on pitkällä ajanjaksolla aina kannatettava asia. Elämäntapamuutos ja siinä ennen kaikkea tulehdusta vähentävä ruokavalio vaikuttavat kuitenkin hyvin hitaasti elimistöön. En puutu tuohon nyt tällä kertaa enempää, vaan kerron parista tuotteesta, jolla saadaan nopeasti tehtyä korjausliike terveellisempään suuntaan:

Verenpainetta alentava, sydänterveyttä edistävä true core on maailman kuulun tohtori Narain Naidun kehittämä ja kuudella patentilla tehty tuote. Kalaöljy yhdistettynä kivennäis- ja hivenaineisiin. Huipputuote! 

Sekä true omega 3- kalaöljy, kylmäpuristettua, todella raikkaan makuinen. Kylmäpuristuksen johdosta ravinteet säilyneet kaikki mukana. Niin hyvän makuinen että lapsetkin pitävät!

Verkkokauppa tästä

Copyright © 2020. All Rights Reserved.